post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Bladpersille

Bladpersille er langt mere utbredt i andre land enn Norge, men bruken har økt mye også her i Norge de siste årene.

Smaken er noe kraftigere enn alminnelig Kruspersille.

Bladpersillen kan nyttes i et mangfold av retter. Supper, wok-retter, marinader og salater f.eks.

Nyttes gjerne som smaksetter, da den fremhever andre smaker når den kokes.

 

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 32 kcal.

Fett, 0,4g, mettede fettsyrer 0 g.

Karbohydrater 1,6 g, sukkerarter 1,6 g.

Kostfiber 5 g.

Protein 3,1 g.

Salt 0,1 g.

 

Rik på :

Kostfiber, vitamin A, B-vitaminet folat, vitamin C samt kalium.

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold