post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Dill

Sentral Asia er etter det vi vet opprinnelsestedet til Dill. Den er utbredt brukt i det nordiske kjøkkenet.

 

Brukes gjerne til sjømat. Den har allikevell et bredt bruksområde.

Potetretter, salater, hvit saus, dressinger, supper, gravlaks, garnityr og til stuing.

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 48 kcal.

Fett, 1,1g, mettede fettsyrer 0 g.

Karbohyrater 4,9 g, sukkerarter 4,9 g.

Kostfiber 2,1g.

Protein 3,5 g.

Salt 0,1 g.

 

Rik på :

 

KOstfiber, vitamina A, B-vitaminene folat og riboflavin, vitamin C, jern og kalium.

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold