post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Koriander

Gjerne kalt "østens" persille. Den er i stor grad brukt i samme utstrekning i matlaging som persille er hos oss.

Sterk i smak. Har en av veldig karakteristiske smak og lukt. Både blader og frø benyttes i matlaging.

Koriander blir elsket av de fleste, men for de som ikke liker den kan den ikke fordras. Kan for enkelte minne om litt såpeaktig smak.

En av de mest anvendelige urtene. Røtter, stilk, blader og frø kan brukes.

Brukes gjerne til kjøtt,fisk,salsa, sauser og salater

Tilsettes gjerne like før servering for å unngå at varme utjevner lukt og smak.

 

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 27 kcal.

Fett, 0,5g, mettede fettsyrer 0 g.

Karbohyrater 1,8 g, sukkerarter 1,5 g.

Kostfiber 2,8 g.

Protein 2,4g.

Salt 0,1 g.

 

Kilde til :

Kostfiber, Vitamin A, K og vitamin C.

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold