post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Kruspersille

Kruspersille er en velkjent urt i det norske kjøkken. Den er mye brukt som pynt på koldtbord f.eks. Den er hardfør, og vokser villig utendørs. Denne ble en vanlig urt i norden på 1600 tallet.

Strøs over kokte poteter. Egner seg godt til sauser, grønnsaksretter og fiskeretter.

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 32 kcal.

Fett, 0,4g, mettede fettsyrer 0 g.

Karbohydrater 1,6 g, sukkerarter 1,6 g.

Kostfiber 5 g.

Protein 3,1 g.

Salt 0,1 g.

 

Rik på :

Kostfiber, vitamin A, B-vitaminet folat, vitamin C samt kalium.

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold