post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Rosmarin

Rosmarin har sitt opphav rundt middelhavet. I syd frankrike kan man gjerne finne denne som viltvoksende store hekker.

Rosmarin kan minne om en mild duft av einer. Den er søtlig, lett bitter i smak med noe som kan minne om einerbær.

Den har egenskaper som gjør at den kan motstå en lang periode med tørke når den står i jorden.

Brukes ofte i tradisjonelle italienske retter. Nyttes gjerne til koking og steking i tyngre kjøtt og grønnsaksretter.

Bladene benyttes for å sette smak på maten. Hele kvister med Rosmarin kan gjerne dyttes inn i kjøtt under steking for sette smak på maten.

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 131 kcal.

Fett, 5,7 g, mettede fettsyrer 2,8 g.

Karbohyrater 6,6 g, sukkerarter 5,0 g.

Kostfiber 6,6 g.

Protein 3,3 g.

Salt 0,07 g.

 

Rik på :

Kostfiber, jern, kalsium, kalium og folat

 

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold