post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Timian

Ble etterhvert spredt rundt hele Europa gjennom Romernes forflytninger.

Kan minne litt om Oregano i smak, sterk krydret smak som kan minne litt om sitronaktig smak.

 

Brukes gjerne i retter under hele tilberedelsen for å skape en utsøkt smak på retten,

f.eks ved tilberedelsen av lam.

Passer til både kjøtt og fiske retter.

Rik på fiber, klasium, jern, kalium og magnesium.

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 101 kcal.

Fett, 1,7g, mettede fettsyrer 0,5 g.

Karbohyrater 10,4 g, sukkerarter 8 g.

Kostfiber 14 g.

Protein 5,6 g.

Salt 0 g.

 

Kilde til :

Fiber, kalsium, jern, kalium og magnesium.

Øvrige : Fosfor, Sink, A - vitamin og B -

vitamin.

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold