post@vikingurt.no

Todnemveien 38, 4072 Randaberg

Basilikum

Bladpersille

Dill

Estragon

Gressløk

Kjørvel

Koriander

Kruspersille

Mynte

Oregano

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

a - å Urteliste

Beskrivelse

Bruk

Basilikum

Gjerne kalt kongen av urter ! Det er nok det italienske kjøkkenet som forbindes

sterkest med basilikum.

Den mest ikoniske basilikumretten er pesto. Kongen av pestosauser.

I 1889 fikk Raffaele Esposito oppdraget med å lage en pizza til ære for dronning

Margherita av Italia. Av tre typer han lagde, falt dronningen for den med fargene

til det italienske flagget, rød ( tomat ), hvit ( mozzarella ) og grønn - basilikum.

Den må brukes med omhu. Den tåler

nemlig ikke tørke særlig,heller ikke

kulde.

Den blir hurtig smakløs ved tilførsel

av varme under tilberedning.

Det er i fersk, frisk tilstand den gjør

underverker. Den forlanger å være

kronen på verket.

Krydderet som hever andre retter.

Bruk den gjerne sammen med :

tomat, hvit fisk, pasta, salater, squash, paprika, kylling og hvitløk.

Næringsinnhold pr.100g :

Energi 31 kcal.

Fett, 0,7g, mettede fettsyrer 0 g.

Karbohyrater 1,2 g, sukkerarter 1,2 g.

Kostfiber 3,4 g.

Protein 3,1 g.

Salt 0 g.

 

Kilde til :

Kostfiber, Vitamin A, K og vitamin C.

naturens beste smaksopplevelser

 

Næringsinnhold